ПУЊЕНИ ПИЛЕЋИ БАТАЦИ: Тако сочни да се топе у устима

Новости онлине

25. 05. 2024. у 09:00

Овакав сочан пуњени батак нико не одбија. Срећом, када не знамо шта ћемо за ручак, пилетина је опција која је ту као "спас".

ПУЊЕНИ ПИЛЕЋИ БАТАЦИ: Тако сочни да се топе у устима

Foto: Shutterstock

  

Састојци:

  • 4 пилећа батака
  • 1 шоља препечених хлебних мрвица
  • 1 шоља ренданог сира, моцарела или качкаваљ
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 1/4 шоље исецканог першуна
  • 1/4 шоље маслиновог уља
  • 1 кашичица соли
  • кашика меда
  • бибер
  • мало туцане љуте паприке

Припрема:

Укључите рерну да се загреје на 200 степени.

У великој посуди помешајте препечене мрвице хлеба, рендани сир, бели лук, першун, маслиново уље, со, бибер, оригано и љуту паприку, по жељи.

Добро промешајте док се сви састојци не сједине.

Узмите сваки батак и направите џеп тако што ћете ножем засећи месо уздужно, пазећи да не исечете до краја.

Напуните сваки батак смесом коју сте припремили у посуди.

У другу посуду сипајте кашику меда, мало соли, рузмарин и мало маслиновог уља.

Положите пуњене батаке у плех обложен папиром за печење.

Премажите га смесом од меда.

Пеците у претходно загрејаној рерни 40-45 минута, или док батак не буде потпуно печен и златно смеђе боје.

С времена на време га прелијте соком који испушта.

Послужите пуњене батаке уз прилог по жељи, попут кромпир салате или печеног поврћа.

(оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене

ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене

ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети Трећи светски рат, пише Политико.

26. 12. 2024. у 08:55

ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице

ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"

АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.

26. 12. 2024. у 07:44

Коментари (0)

КИРЈОС ЈЕ ПРОВОКАТОР: Француска тенисерка без длаке на језику