ЈУНЕЋИ ГУЛАШ С ПАЛЕНТОМ: Рецепт за ручак који ће вам улепшати дан
Када је реч о јелима на кашику, гулаш је увек у првим редовима. Сервиран уз паленту, пире од кромпира или са домаћом тестенином гулаш добија свој пуни сјај.
Састојци:
За паленту
- кукурузни гриз 250 г
- вода 400 мл
- со 1 кашичица
- маслац 50 г
За гулаш
- јунеће месо 500 г
- парадајз пелат 200 г
- црни лук 2 главице
- шаргарепа 2 корена
- со и бибер по укусу
- млевена зачинска паприка 1 кашика
- ловор 1 лист
Припрема:
На загрејаном уљу пропржите ситно сецкани црни лук, па додајте рендану шаргарепу. После неколико минута додајте и јунеће месо исечено на коцкице, улијте мало вреле воде, додајте ловоров лист и оставите да се крчка.
Кад месо мало омекша, умешајте исецкани пелат и наставите да кувате. По потреби у гулаш доливајте воду, а пред крај додајте зачинску паприку, со и бибер по жељи.
За паленту ставите воду са сољу и маслацем да прокључа. Скините с ватре и уз стално мешање сипајте кукурузни гриз. Вратите на ватру и кувајте десетак минута. Топлу паленту разделите у четири тањира и прелијте јунећим гулашом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИКАНТАН И СОЧАН РУЧАК: Бело месо запечено са сиром и љутом папричицом
10. 05. 2024. у 11:56
ЛЕСКОВАЧКА МУЋКАЛИЦА: Јужњачки специјалитет који ћете у сласт појести
16. 05. 2024. у 19:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)