ПИРИНАЧ СА СЛАНИНИЦОМ: Ако не знате шта да спремите за ручак, ми имамо савршен предлог

Новости онлине

20. 05. 2024. у 12:24

Једноставно се прави, а лепо ће вас заситити.

ПИРИНАЧ СА СЛАНИНИЦОМ: Ако не знате шта да спремите за ручак, ми имамо савршен предлог

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 г пиринча
  • 100 г сланине
  • 50 г качкаваља
  • 5 кашика путера
  • 2 главице црног лука
  • 1 литар пилећег бујона
  • 100 мл белог вина
  • 1 кашичица сецканог першуна                                                                                                       

Припрема:

Сланину исеците на коцкице и испржите. На две кашике загрејаног путера продинстајте исецкан лук да омекша и добије смеђу боју. У шерпи загрејте кашику путера на средњој ватри и додајте пиринач. Кувајте три минута уз мешање, додајте вино и кувајте док не испари. Додајте 400 мл бујона и кувајте пет минута уз мешање. Додајте остатак бујона, кувајте док пиринач не омекша. Додајте црни лук, нарендан качкаваљ, сланину и остатак путера. Добро измешајте и послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА: Важност енергетске ефикасности