ЛЕСКОВАЧКА МУЋКАЛИЦА: Јужњачки специјалитет који ћете у сласт појести

Новости онлине

16. 05. 2024. у 19:00

Традиционално јело од меса и поврћа, савршен избор за ручак.

ЛЕСКОВАЧКА МУЋКАЛИЦА: Јужњачки специјалитет који ћете у сласт појести

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

  • 500 г свињског меса
  • 250 г црног лука
  • 4 свеже паприке
  • 3 парадајза
  • со, бибер, першун
  • 1 љута папричица 

   

Припрема:

Месо исећи на коцкице и испржити у тефлонском тигању без уља. У шерпи на мало уља пропржити црни лук исечен на ребарца. Додати паприку сечену на резанце и исецкан парадајз, па динстати на тихој ватри док паприка омекша. Додати испржено месо и заједно крчкати 20-30 минута. Зачинити сољу и бибером, додати осецкану љуту папричицу. Запећи у рерни десетак минута. Посути сецканим першуном пре служења.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ОРЕШНИКА: Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ "ОРЕШНИКА": Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)

УКРАЈИНСКИ истражитељи почели су да испитују остатке Орешника, нове руске балистичке ракете средњег домета, која је недавно употребљена у нападу на Дњепар, и представља најмоћније оружје употребљено у рату до сада.

24. 11. 2024. у 15:26

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА! Не пропустите прилику за велику уштеду