РОЛОВАН СВИЊСКИ ВРАТ: Сласни специјалитет за право гурманско задовољство

Новости онлине

07. 05. 2024. у 11:40

Феноменалан ручак дуго ће вас држати ситим.

РОЛОВАН СВИЊСКИ ВРАТ: Сласни специјалитет за право гурманско задовољство

Foto: Shutterstock

 

Састојци:
  • 1 кг свињског врата (без кости)
  • 200 г танко сечене сланине
  • 200 г ренданог качкаваља
  • 2 кашичице сувог зачина
  • со и бибер по укусу
  • маслиново уље


Припрема:
Свињски врат добро оперите и посолите, побиберите, а затим поспите сувим зачином. Оставите да одстоји петнаестак минута како би месо упило зачине. На радној површини растањите свињски врат. Преко меса равномерно распоредите танко сечену сланину и рендани качкаваљ. Пажљиво уролајте месо са сланином и качкаваљем, формирајући ролну. Уролану свињетину добро причврстите кухињским концем, како би се очувала форма ролата током печења. Ролат ставите у плех, премажите маслиновим уљем и ставите у претходно угрејану рерну на 180 степени. Пеците ролат око 1,5 до 2 сата, повремено га преливајући сопственим соком. Када је ролат печен, извадите га из рерне и оставите да одмара неколико минута пре него што га исечете на шницле.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

СРАМНО ПИСАЊЕ БРИТАНАЦА: Ударили на Мареја због Ђоковића