ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Сласан, укусан и брз оброк
Још једна варијанта свима нам омиљених палачинки која ће освојити сва ваша чула.
Састојци:
- 500 г шампињона
- 500 г пилећег филеа
- 1 већа главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 5 кашика маслиновог уља
- 1 кашика мајчине душице
- со
- бибер
- 1 кашика сенфа
- 30 г балзамика
- 150 г павлаке за кување
- 200 г ренданог качкаваља
Припрема:
У тигањ на јаку ватру ставите три кашике маслиновог уља. Печурке исеците на коцкице средње величине и додајте их у врели тигањ. Црни и бели лук исеците на ситно и додајте у тигањ са печуркама. Посолите, побиберите, додајте мајчину душицу и динстајте пет-шест минута док печурке не порумене и не смање запремину.
Пребаците печурке у чинију и оставите их на страну. Поново ставите тигањ на јаку ватру и додајте две кашике маслиновог уља.
Пилетину исеците на комаде од два центиметра и додајте у тигањ. Посолите, побиберите и пржите их два-три минута док не порумене. У тигањ са пилетином додајте мешавину печурака, сенфа и деглазирајте тигањ балзамико сирћетом.
Додајте павлаку за кување и промешајте. Кувајте сос на средњој ватри 10-12 минута, док се састојци не скувају и фино не сједине. Загрејте рерну на 220 степени.
Додати 100 грама ренданог сира, промешајте и склонити тигањ са рингле. Палачинке филујте припремљеном смесом и умотајте их у ролне као и обично или их мотајте у пакетић правоугаоног облика. Пребаците палачинке на плех, додајте на њих остатак ренданог сира и пеците их 10-12 минута.
Послужите уз руколу, маслиново уље и бибер.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)