САВРШЕН ЗА ВАСКРШЊИ ПОСТ: Рестовани кромпир са паприком и зачинима
РЕСТОВАНИ кромпир је одличан прилог уз рибу, али можете да га једете и као главни оброк. Ако волите да га једете, онда вам предлажемо да испробате и овај рецепт.
Састојци:
- 550 г кромпира
- 3 кашике уља
- 1/2 кашичице семена кумина
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 1/2 кашике ђумбира
- 1,5 кашика парадајз пасте
- 1/2 кашичице куркуме
- 1/2 кашичице млевеног кима
- 1 кашичица млевеног коријандера
- 1 кашичица паприке
- 3 кашике воде
- 70 г смрзнутог грашка
- 1 кашика сока од лимуна
- 1/2 везе коријандера
Припрема:
Кромпир ољушитите, па добро оперите. Исеците на мање коцке, па кувајте на пари. То значи да кромпир ставите у шерпу са танким дном, па онда ту шерпу ставите на шерпу са кључалом водом. Кувајте на пари неких 15 минута.
У тигању загрејте мало уља, па додајте кумин и после минут додајте ситно сецкан црни лук. Посолите и пржите док не омекша, па додајте ситно сецкани бели лук, као и ђумбир. После 2 минута додајте парадајз пасту, као и млевени коријандер, слатку паприку, бибер, ким и куркуму. Добро промешајте, па додајте грашак и сипајте воду. Пржите још нека 3 минута, уз непрестано мешање.
Затим у тигањ додајте кромпир, промешајте и пржите још пар минута. Мало варјачом или виљушком притисните кромпир да га поделите.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАСУВО СА КРОМПИРОМ - ГРЕНАДИР МАРШ: Старо војвођанско јело од 3 састојка
06. 04. 2024. у 07:00
СЛАСНО ЈЕЛО КОЈЕ ПОМЕРА ГРАНИЦЕ ДОБРОГ УКУСА: Француски кромпир с луком
11. 03. 2024. у 09:00
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ТРАГЕДИЈА, ПОЧИВАЈ У МИРУ" Анђушића погодила вест - нашли га мртвог: "Никад не знате кроз шта људи пролазе"
"ТРАГЕДИЈА, почивај у миру..."
17. 12. 2024. у 18:26
Коментари (0)