ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ ИТАЛИЈАНСКИ РЕЦЕПТ: Предлог за ручак - Алфредо паста са белим месом и сосом од печурака
Рецепт за пасту долази из Италије, а лако се комбинује са различитим састојцима, па тако можете да правите са млевеним месом, сланином, поврћем...Једноставно и брзо се прави, а у укусу уживају сви.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 900 г пилећег филеа
- 300 г таљателе
- 450 г печурака мали
- 1 мали црни лук
- 3 чена белог лука
- 3,5 шоље неутралне павлаке
- 1 веза першуна
- 1 кашика путера
Припрема:
Исеците бело месо на траке или коцкице, па зачините по жељи. Пропржите у тигању у који сте сипали мало уља. Затим извадите месо из тигања и пропржите ситно сецкан црни лук. Када омекша додајте путер и сецкане печурке. Када се и печурке пропрже додајте ситно сецкани бели лук и зачине по жељи. Лепо промешајте. Сипајте павлаку за кување и кувајте док се не крене да кључа.
У сос вратите месо и сецкани парадајз, па промешајте. Затим додајте таљателе и једну шољу воде у којој су се кувале. Промешајте и оставите на шпорету пар минута док не буду готове.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПАСТА СА БРОКОЛИЈЕМ: Кремасто уживање, ручак који ретко ко може да прескочи
14. 04. 2024. у 11:00

МЕДИТЕРАНСКИ ПИРИНАЧ: Посно јело са тајним састојком који му даје посебан шмек
09. 04. 2024. у 17:52

ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
30. 03. 2024. у 12:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)