САВРШЕН РУЧАК ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Прави посни оброк - Паприке пуњене кромпиром и грашком
ПАПРИКЕ пуњене кромпиром и грашком су оброк који ћете често да правите током поста.
Уколико желите, пуњене паприке можете да пуните и другим састојцима, попут пиринча, на вама је да изаберете. Кромпир је свакако врло заситан.
Ево како се праве паприке пуњене кромпиром и грашком.
Састојци:
10 зелених паприка
8 кромпира
350 г грашка
3 чена белог лука
1 црвени лук, исецкан
2 кашике уља
1 кашичица млевене љуте папричице
Со и бибер по укусу
Рецепт за паприке пуњене кромпиром и грашком:
За паприке пуњене кромпиром и грашком загрејте рерну на 200 степени. Паприке оперите, одсеците врхове, очистите, извадите семенке и жилице. Оставите их по страни. У међувремену загрејте уље и динстајте бели и црвени лук неколико минута, док не омекшају.
Исецкајте кормпире па и њих убаците у тигањ да их издинстате. Мешајте и динстајте 7 минута. У исти тигањ са кромпиром и луком додајте и грашак, па све зачините љутом папричицом, сољу и бибером. Наставите да динстате док кромпир и грашак не омекшају.
Када смеса кромпира и грашка буде динстана, почните да смесом пуните паприке. Пуњене паприке поређајте на плех, покријте алуминијумском фолијом и пеците 35 минута. Сервирајте и - уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕН ПОСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Слана пита од бундеве и кромпира, као из бакине кујне
25. 03. 2024. у 07:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)