РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
И у вашој кухињи може се осетити мирис мора, а кад пробате овај специјалитет, имаћете утисак да седите у најексклузивнијем ресторану на некој обали уместо у својој трпезарији.
Састојци:
- 400 г лигњи
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 шоља пиринча
- 1 парадајз
- 1 дл белог вина
- путер
- першун
- со
- бибер
- маслиново уље
- пармезан
Припрема:
Лигње исечене на колутиће пропржићете 3 до 4 минута у тигању на мало уља и са мало соли, затим ћете их одложити са стране, а у то исто уље убацити лук да се динста, не више од пет минута, такође на крају додаћете и два чена ситно исецканог белог лука. Затим додајете једну пуну шољу пиринча и све заједно динстате један минут па помешајте у то један ситно исецкан парадајз, након још једног минута прелијете све са 1 дл белог вина и мешајте док вино не испари, а онда додајете топлу воду или бујон и вратите пропржене лигње. Мешате док сва течност не испари, па понављате исти поступак све док пиринач не буде сасвим готов. На крају додајете со, путер и першун и још једанпут промешајте. Када сервирате готов рижото, можете га посути са мало маслиновог уља, бибера и ренданог пармезана. Пријатно!
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00
ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
12. 03. 2024. у 11:00
ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема
03. 03. 2024. у 07:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)