ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СВИЊСКЕ ЏИГЕРИЦЕ: Једноставно, издашно и укусно
Да џигерица буде мекша и укуснија, чим је купите, прелијте је млеком и држите у фрижидеру до припреме, али не дуже од једног дана.
![ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СВИЊСКЕ ЏИГЕРИЦЕ: Једноставно, издашно и укусно ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СВИЊСКЕ ЏИГЕРИЦЕ: Једноставно, издашно и укусно](/data/images/2023-02-08/317110_pohovana-dzigerica_fmob.jpg)
Фото: Јутјуб принтскрин/ Jelajelena Petrovic
Састојци:
- 600 г свињске џигерице
- 300 г очишћеног кромпира
- 1 главица црног лука
- 1 главица црвеног лука
- 4 кашике уља
- 2-3 чена белог лука
- везица першуна
- 2 јајета
- 50 г презли
- 150 г бајатог хлеба
- 10 г прашка за пециво
- со, бибер и мешавина сувог зачина по укусу
Припрема:
Џигерицу оперите и просушите. Кромпир исеците на мање комаде, па га самељите заједно са џигерицом у блендеру. Добијену смесу сипајте у већу посуду. У тигању на загрејаном уљу пропржите ситно сецкани црни и црвени лук. Склоните са стране и мало прохладите. У посуду са џигерицом додајте зачине по укусу, као и ситно сецкани першун и гњечени бели лук. Додајте јаја и презле. На крају прохлађени лук, прашак за пециво и издробљени хлеб. Све лепо сједините, па оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута. Направите мање пљескавице, па их пржите у тигању на загрејаном уљу.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат](/data/images/2024-03-04/459149_shutterstock-526003456_t.jpg?time=1710241542)
ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
12. 03. 2024. у 11:00
![ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема](/data/images/2023-08-10/384590_satara_t.jpg?time=1709412151)
ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема
03. 03. 2024. у 07:00
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму Битанга и принцеза посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО) ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму Битанга и принцеза посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО)](/data/images/2023-12-05/430074_71545-goran-bregovic-foto-ata-imagas-2-ig_kf.jpg?time=1739691266)
ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму "Битанга и принцеза" посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО)
БИЛИ су пар за којим су се сви окретали.
16. 02. 2025. у 08:34
Коментари (0)