САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА БРЗИ РУЧАК: Тиквице са сувом сланином, деликатес којем нико не може одолети
Ако волите тиквице, а не волите класичне рецепте за њихово спремање, онда је ово прави рецепт за вас.
Састојци:
- 100 гр блитве
- 2 тиквице
- 1 кашика брашна
- 1 кашика презли
- 100 гр на листиће качкаваља
- 200 гр павлаке
- 100 мл. млека
- 3 јаја
- 3 паприке печене
- 2 шаргарепе танки листићи
- 100 гр панцероте сланине суве
- со..зачин
Припрема:
Блитву очистити и мало попарити, тиквицу очистити па је исећи на листове посолити да отпусти течност па оцедити. Брашно зачин и презле измешати. Паприку испећи на плотни па ољуштити. Ђувеч чинију подмазати уљем. На дно ставити листове тиквица које сте провукли кроз презле.
Затим ставити листиће качкаваља, па тиквица, сланиница, па паприка очишћена коју сте провукли такође кроз презле, затим качкаваљ, одозго преко качкаваља поређајте листове шаргарепе, затим опет мало сланинице,и завршавамо са тиквицама.
У чинију излупамо јаја, додамо павлаку и 100 мл млека све добро измешамо и прелијемо преко тиквица. Одозго поређамо панцету сланиницу и може по жељи мало качкаваља да лепо сија кад се испече.Пећи на 200 степени Ц око 35 -40 мин.
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
12. 03. 2024. у 11:00
ЗАПЕЧЕНА ПИЛЕТИНА СА СПАНАЋЕМ ЈЕ ПРАВИ РАЈ ЗА ГУРМАНЕ: Издашно јело за целу породицу
01. 03. 2024. у 22:00
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)
МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.
14. 11. 2024. у 17:17
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
ЧИТУЉА КОСТИЋУ ОД ДЕЦЕ: "Живиш кроз нас - настављамо с поносом"
МИОДРАГ Костић, оснивач и председник МК Групе, преминуо је у среду ујутру.
14. 11. 2024. у 12:46
Коментари (0)