ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема
Ручак може бити сасвим укусан и без меса, а уз то и здрав и да се брзо спрема, идеалан за целу породицу
Састојци:
- 1 главица купуса,
- 2-3 шаргарепе,
- 1 веза младог лука,
- 5-6 ченова белог лука,
- 1 целер,
- 2-3 кромпира,
- зелена паприка (слатка и љута),
- 1-2 парадајза (може и кувани),
- суви зачин,
- алева паприка,
- 1 кашика брашна,
- уље
Припрема:
Купус исећи на крупније коцке и ставити пола у шерпу, а поврће исећи на колутове или коцке, па ставити у средину шерпе на купус и покрити другом половином купуса. Додати паприке, лист целера или першуна. Налити водом до пола и ставити да се кува око 45-50 минута. Додати зачине и парадајз када се купус скува.
У тигањ сипати мало уља, додати брашно и бели лук. Мало пропржити, додати алеву паприку и одмах склонити са рингле и сипати у купус. Пробати, па додати соли ако треба. Насецкати још мало першуновог листа.
Оставити да крчка још минут, два и искључити ринглу.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)