ЗАПЕЧЕНА ПИЛЕТИНА СА СПАНАЋЕМ ЈЕ ПРАВИ РАЈ ЗА ГУРМАНЕ: Издашно јело за целу породицу
Викенд је пред нама, те вам предлажемо рецепт који ће вас освојити првим залогајем, савршен спој пилетине и спанаћа
Састојци:
- 600 грама пилећих груди (филеа)
- 1 килограм спанаћа
- 2 кашике мешавине зачина
- 1 главица лука
- 1 кашика млевене црвене паприке
- уље
- со
- млевени црни бибер
Припрема:
Пилеће груди исеците на коцке или на шницле, посолите зачините мешавином зачина, побиберите и пржите у тигању са загрејаним уљем.
У тигањ сипајте 100 милилитара воде.
Главицу лука исеците на танке шните и додајте у тигањ.
Још једном зачините мешавином зачина.
Додајте црвену млевену паприку и сипајте још 100 милилитара воде.
Керамичку посуду попрскајте уљем и ставите пола од претходно опраних листова спанаћа.
Пола садржине из тигања нанесите у керамичку посуду.
Преко ставите преостале листове спанаћа, па преосталу садржину из тигања додамо у посуду.
Поклопите поклопцем и ставите у рерну.
Пеците 60 минута на 220 степени.
Извадите посуду из рерне и кашиком извадите јело на посуде за сервирање.
По укусу, могуће је уз порцију додајте и по једну кашику павлаке или сервирајте кисело млеко.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу
12. 10. 2023. у 15:00
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт
НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.
23. 11. 2024. у 18:55
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти
БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.
22. 11. 2024. у 18:36
Коментари (0)