ОДЛИЧНО И СИТО ЈЕЛО БЕЗ МЕСА: Рижото са спанаћем, феноменалног укуса
КАД имате спанаћа, комбинујте га с пиринчем, одличан су тандем за добар ручак.
Састојци:
* 1/2 кг спанаћа
* 4 чена белог лука
* 300 г пиринча
* 10 г маслаца
* 2-3 кашике уља
* 2 пуне кашике ренданог пармезана
* 2 коцке за супу од поврћа
* со, бибер
* по жељи мало мускатног орашчића
Припрема:
1. Очистите, оперите и оцедите спанаћ, ситно га исецкајте, па пржите на уљу. Ако је залеђен, брикете директно ставите на уље. Кад течност испари, додајте исецкани бели лук и пиринач, посолите, промешајте и кувајте на лаганој ватри додајући по потреби супу коју сте претходно скували од коцке.
2. Пред крај кувања нарендајте мало мускатног орашчића, побиберите и умешајте рендани пармезан.
3. Склоните с ватре, додајте комадић маслаца, промешајте и пустите да поклопљено одстоји неколико минута, па послужите. 👌
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)