НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
ОДРЕСЦИ карфиола са путером од капара и презлом је врло ароматичан оброк који је богат нутријентима и савршено хрскавих рубова када се запече.
Састојци:
* 2 средња карфиола
* 200 мл маслиновог уља
* 300 г путера, на коцкице
* 200 г презли
* велика веза свежег першуна, ситно исецканог
* 8 кашика капара, оцеђених и грубо исецканих
Рецепт за одреске карфиола са путером од капара и презлом:
Корак 1:
Загрејте рерну
За одреске карфиола са путером од капара и презлом загрејте рерну на 210°C. Сваки карфиол исеците на четвртине, па ставите у велики плех. Прелијте са 100 мл маслиновог уља и 100 г путера, а затим пеците 15-20 минута док споља не постане хрскав и златан, а изнутра не омекша.
Корак 2:
Испржите презле
Загрејте преосталих 100 мл уља у тигању на средњој ватри. Додајте презле и пржите, повремено мешајући, док не постану златне и хрскаве. Пребаците у чинију и оставите да се охладе. Умешајте сецкани першун и зачините по укусу сољу и бибером.
Умешајте капар у путер
Обришите тигањ и истопите преосталих 200 г путера на лаганој ватри док не почне да румени и да мирише на орашасте плодове. Склоните са ватре и умешајте сецкане капаре.
Корак 4:
Сервирајте карфиол
За сервирање обилно покапајте карфиол путером од капара, а затим преко њега поспите презлу. Послужите као прилог или као главно јело од поврћа уз салату од житарица. Уживајте у одресцима карфиола са путером од капара и презлом!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА СА МАКОМ И МАЛИНАМА: Раскошна и кремаста, супер за свечане прилике (ВИДЕО)
24. 01. 2024. у 15:00
КАКО СЕ ПРАВЕ ПОСНЕ КНЕДЛЕ ЗА СУПУ: Урадите једну ствар и неће се распадати
23. 01. 2024. у 19:52
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)