ЛАГАН И ЈЕФТИН ОБРОК СА ГРАШКОМ И ШАРГАРЕПОМ: Рецепт за динстани пиринач с поврћем
САЗНАЈТЕ начин припреме динстаног пиринча с поврћем! Динстани пиринач с поврћем је лагано и укусно јело од пиринча, поврћа и ароматичних зачина. Одлично решење за брзи ручак или вечеру.
Динстани пиринач са поврћем одличан је избор за брзи и лагани оброк, а поврће може да варира по вашој жељи. Испробајте и шарени медитерански пиринач, можда ће вам се допасти. Динстани пиринач са поврћем у овој варијанти прави се са шаргарепом, грашком и луком.
Потребно:
* 2 супене кашике уља
* 1 исецкани црвени лук
* 1 шаргарепа исечена на коцкице
* 250 г смрзнутог грашка
* 500 г пиринча
* 500 г повртног бујона
* 1 кафена кашичица кумина
* 1 кафена кашичица алеве паприке
* соли и бибера по укусу
Рецепт за динстани пиринач с поврћем:
Корак 1
На пропрженом луку динстајте поврће:
За динстани пиринач с поврћем загрејте уље у великој шерпи и пржите лук док не порумени. Додајте поврће и кувајте неколико минута. Додајте пиринач, зачине и супу у лонац.
Корак 2
Кувајте док течност не испари:
Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте док се пиринач не скува и течност не упије. Размутите пиринач виљушком и послужите врућ. Уживајте у динстаном пиринчу са поврћем!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
28. 12. 2023. у 20:00
ТАКО ЈЕДНОСТАВАН, А ТАКО УКУСАН! Чоко-ролат посут сецканим лешницима
04. 01. 2024. у 13:45
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)