ТРАДИЦИОНАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СРБИ ОБОЖАВАЈУ: Слана сарма торта идеална за славе
РЕЦЕПТ за славе, али и за породични ручак. Ово је један од најбољих рецепата за слану торту, јер се прави од састојака за сарму.
Један од специјалитета без којег не може да се замисли зима је и сарма, а ми вам предлажемо да испробате и фантасичан рецепт за сарма слану торту.
Слане торте су најлепши украс сваке трпезе, ипак, један рецепт се издваја од свих других.
Ова се конкретно прави са слатким купусом, али ви лако можете да га занемите сланим.
Овако припремљену слану торту можете да служите и за ручак.
Потребно:
* 1 велики купус
* 1 јаје
* 400-450 г млевеног меса
* 1 црни лук
* 1 шаргарепа
* 1/2 кашичице зачина за месо
* 100 г пиринча
* 2 кашичице парадајз пасте
* 4 кашика воде
* 1 кашика павлаке
Рецепт за слану сарма торту:
Неколико већих листова са купуса кратко бланширајте, а остатак изрендајте. Скувајте пиринач, па процедите. У тигању на мало уља пропржите ситно сецкани црни лук, па када омекша додајте рендану шаргарепу. Додајте добијену смесу у млевено месо, па додајте јаје, со, бибер, зачин за месо, сецкани купус и пиринач. Све добро сједините. Тигањ науљите, па поређајте листове купуса тако да вире споља, али и да покрију дно. Сипајте смесу са месом, поравнајте, па затворите листовима који вире из тигања, ако и целим листовима који су остали. Парадајз пасту помешајте са водом и сипајте преко слане торте. Поклопите и крчајте 10 минута, а онда сипајте 200 мл воде и поново поклопите, па кувајте још 40 минута. Сарма слана торта је готова.
(StvarUkusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
4 ПОСНА ЈЕЛА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА АТОСА: Најлепши оброци из хиландарског кувара
30. 11. 2023. у 12:00
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ТРАГЕДИЈА, ПОЧИВАЈ У МИРУ" Анђушића погодила вест - нашли га мртвог: "Никад не знате кроз шта људи пролазе"
"ТРАГЕДИЈА, почивај у миру..."
17. 12. 2024. у 18:26
Коментари (0)