НАЈБОЉИ ПОСНИ РУЧАК СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Подварак са сувим шљивама
ПРЕДЛАЖЕМО подварак са сувим шљивама за ручак у току божићног поста.
Ако се придржавате поста, можете спремати посни подварак са пиринчем. Увелико траје сезона подварка, једног од омиљених српских јела.
За данас смо припремили фантастичан рецепт са сувим шљивама. Суве шљиве неутралишу слан укус киселог купуса, па су ове две намирнице фантастичан спој.
Потребно:
* 950 г купуса рибанца
* 180 г сувих шљива
* 2 главице црног лука
* 6 ченова белог лука
* 1/2 кашичице бибера
* 2 ловорова листа
* 380 мл воде
* 200 мл уља
Рецепт за подварак са сувим шљивама:
У тигањ на средњој ватри загрејте уље, па додајте исецкан црни и бели лук. Оперите суве шљиве, оцедите, па их убаците у тигањ. Потом додајте и ловорове листове и бибер, па промешајте. Убаците кисели купус, па га пропржите заједно са осталим састојцима уз мешање, једно 10-12 минута. Након тога, пребаците подварак у плех и налијте водом. Пеците подварак са сувим шљивама на 180°C око 50-60 минута. Препоручујемо и посни подварак са кромпиром.
(StvarUkusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЈЕ ПРОВЕРЕН, А УКУС САВРШЕН: Најбрже и најукусније мекике које ћете пробати
05. 12. 2023. у 10:06
ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија
05. 12. 2023. у 10:14
ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана
02. 12. 2023. у 12:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)