ОВАКО ФРАНЦУЗИ СПРЕМАЈУ ПИЛЕЋЕ МЕСО: Сочан, зачињен и веома укусан оброк који се спрема брзо
ПИЛЕТИНА Маренго порекло вуче из Француске.
Пилеће бело месо најзахвалнији је комад меса за припрему ручка јер га сви воле а брзо се спрема. Данас вам доносимо рецеп за веома укусан оброк, чији је рецепт оригинално француски, а за нас га је прилагодио кувар Раша Влачић.
Потребно је:
300г пилећег филеа
1 црни лук
50г шампињона
2 чена белог лука
1 паприка
1 шарадајз
Прстохват соли
Чаша парадајз сок
½ чаше белог вина
Кашика меда
Першун
Припрема:
Пилећи филе растањити на два дела. У загрејани тигањ ставити пилетину да се пржи. Бели и црни лук, паприку и парадајз исецкати на коцкице, шампињоне на четвртине. У истом тигању у ком се пржила пилетина убацити поврће. Налити парадајз соком и белим вином. Сјединити пилетину и поврће, и оставити да се крчка још пар минута. На крају додати мед. Ради декорације, додати першун.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)