ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу
ДАНАС вам доносимо рецепт који ће љубитељи пилетине обожавати.
![ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу](/data/images/2023-09-06/394663_pilee-pqeskavice_fmob.jpg)
Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvarice manje zbori
Одмах да вам кажемо - најбоље је да направите дуплу меру пљескавица од пилетине. Толико су добре.
Састојци:
* 1/2 кг белог меса * 1/2 шоље од 2 дл брашна * пола шоље кукурузног брашна * 2 мања црна лука * 1 кашика павлаке * уље за печење * со, бибер
Припрема:
1. Месо (уколико није самлевено) ситно самлети у мултипрактику, ако је потребно и два пута. Додати со и бибер, брашно, кукурузно брашно и павлаку.
2. Црни лук (може и млади) самлети с месом или исецкати веома ситно и додати га у месо. Све састојке добро сјединити.
3. У тигању загрејати уље. Длановима правити мале пљескавице и пећи их на загрејаном уљу.
4. Готове вадити на кухињску салвету да упије масноћу и послужити уз пире (или печени) кромпир и салату.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића](/data/images/2023-04-24/343739_vidic_kf.jpg?time=1739703299)
РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића
МОДНИ креатор Саша видић преминуо је 23. априла 2023. године. Радио је као стилиста многих личности, а са нкима је био толико близак да су му поверавали своје најинтимније тренутке из живота.
16. 02. 2025. у 11:54
Коментари (0)