НЕОДОЉИВЕ ПЉЕСКАВИЦЕ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Један састојак даје им посебан шмек и чини их сласним
УПРКОС томе што се чини да је пљескавице веома једноставно припремити, не испадну увек онако како смо очекивали.
Занимљиво је да пљескавице у ресторанима имају посебан укус и шмек, а ми вам доносимо рецепт који врхунски кувари користе.
Састојци:
500 г млевеног свињског меса
500 г млевеног јунећег меса
1 кашичица бибера
20 г соли
10 г соде бикарбоне
2 прстохвата шећера
2 кашичице црвене млевене паприке
1 већа главица црног лука
2 дл воде
Припрема:
У великој посуди помешајте свињско и јунеће месо, додајте соду бикарбону, со, шећер, бибер, црвену паприку, воду, а затим ситно сецкани црни лук. Веома је важно да додате соду бикарбону која ће им дати на мекоћи и сочности. Све добро замесите, да се што боље сједини. Посуду прекријте самолепљивом фолијом и оставите да преноћи у фрижидеру. Пре печења извадите је из фрижидера и обликујте пљескавице у жељеној величини.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРЕМАСТИ КОЛАЧ ОД САМО ПАР САСТОЈАКА: Топи се у устима, а готов је за 15 минута
06. 10. 2023. у 12:00
НОВЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ УКЉУЧИЛЕ СЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ: "Две на страни Путина, две жестоко против Руса"
СУМЊЕ у подршку САД Украјини у случају победе Доналда Трампа на председничким изборима мучиле су све оне којима је циљ да се Кијев обрани од руске агресије. Трамп је победио и тек треба видети у ком ће смеру кренути његова политика, али сва та дешавања засенила су други важан однос у том, ионако компликованом, односу.
22. 11. 2024. у 09:14
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СКАНДАЛ ТОКОМ ПОСЕТЕ Снимак Макронa: "Они су тотални кретени", рекао после повика да је "Француска одговорна за крвопролиће"
"ОНИ си потпуни кретени", рекао је француски председник Емануел Макрон о прелазном телу и додао да "никада нису смели да га смене".
22. 11. 2024. у 13:07 >> 13:17
Коментари (2)