РУЧАК ЗА ДАНАС: Кесадиље са пилетином и сиром - мексички специјалитет који се прави зачас

Новости онлајн

06. 09. 2023. у 07:00

ИСПРОБАЈТЕ нешто ново, уживаћете у сваком залогају!

РУЧАК ЗА ДАНАС: Кесадиље са пилетином и сиром - мексички специјалитет који се прави зачас

Foto: Jutjub/Printskrin/ 매일맛나 delicious day

Ниједна мексичка трпеза не може да се замисли без кесадиља. Све састојке већ сад, вероватно, имате код куће, а уз овај рецепт кроз неколико минута на вашем столу биће преукусан оброк.

Најважније је да се једу одмах, док су топле и хрскаве!

Састојци:

  • 4 тортиље
  • 1 пилећи филе
  • 300 г качкаваља
  • 2 кашике маслиновог уља
  • зачинска паприка
  • со, бибер

Припрема:

Пилећи филе исеците на тракице, зачините га, па пропржите на маслиновом уљу са свих страна да добије румену корицу. У чист тигањ ставите тортиљу, преко ње поспите један део наренданог качкаваља, ставите мало меса, одозго поново качкаваљ, па поклопите другом тортиљом.

Пеците око 5 минута да се доња тортиља лепо запече и сир растопи, па пажљиво окрените и запеците са друге стране. Поступак поновите и са преосталим материјалом. Тортиље исеците на четири дела и једите док су још топле. По жељи можете додати кечап или мајонез као прилог.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!

ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!

ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.

07. 11. 2024. у 16:03

НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - Платићете високу цену!

НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"

ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".

06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04

Коментари (0)

ТРЕНЕРСКА БОМБА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Александар Коларов постаје селектор, заказана промоција!