РУЧАК ЗА ДАНАС: Монашко вариво из рерне - посно или мрсно, одлучите сами

21. 08. 2023. у 12:00

МОНАШКО вариво из манастира Рукумија има своју посну и мрсну варијанту, а на вама је да одлучите како ћете да га спремите

РУЧАК ЗА ДАНАС: Монашко вариво из рерне - посно или мрсно, одлучите сами

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

Смеса за ћуфте:

  • 500‒700 грама млевеног меса
  • 1 црни лук
  • 2 јајета
  • 3 кашике презле
  • Со, суви зачин, бибер, першун, бели лук, зачинска црвена паприка.

Основа монашког варива:

  • 2 главице црног лука
  • 1 шаргарепа
  • 1 паштрнак
  • 1 паприка
  • 2 парадајза
  • 1/4 купуса
  • 300 г сочива
  • 250‒300 мл парадајз сос
  • со, суви зачин, бибер, ловор, уље
  • Уље за запршку и две кашике брашна и једна кашика зачинске црвене паприке

Кувати у рерни 1 сат и 10 минута. Запржити по жељи, додати испржене ћуфте и вратити још 20 минута на 200 степени.

Припрема:

Прво правите ћуфте (ако не постите) од меса, црног лука, белог лука, јаја, зачина и презле.

Правите основу за вариво тако што ћете да издинстате црни лук, шаргарепу и црвену паприку. Парадајз исеците на ситно, а затим исецкајте и купус на ребарца. Додајте исецкан парадајз и купус, а онда и парадајз сос и оставите да се све крчка 10 минута. Додајте и зачине.

У ватросталну чинију ставите опрано сочиво, затим пропржено поврће и све лепо налијте водом да смеса огрезне. Ставите у рерну да се кува на 200 степени Целзијуса.

Испржите ћуфте и оставите их са стране. Вариво извадите из рерне након сат времена, а онда га запржите. Ако хоћете мрсну варијанту овог оброка, у вариво додајте ћуфте и вратите у рерну да се све лепо скрчка око 10-ак минута.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

НЕОЧЕКИВАНО: Алкараз се одлучио на несвакидашњи потез пред Аустралијан опен (ФОТО)