ОВАКО СЕ ПРАВЕ КЛАСИЧНЕ ИТАЛИЈАНСКЕ ЛАЗАЊЕ: Укус је сасвим различит и так сада схватамо колико су добре
Класичне италијанске лазање подразумевају прављење домаћих кора и фил који је укусан као сан. Да ли сте икада спремали лазање по старом италијанском рецепту? Ето прилике и за то:
Потребно за црвени фил:
- 350-400г млевеног меса (мало свињског, мало јунећег)
- 400-500г парадајза (из конзерве пелат)
- со, бибер, оригано,
- 1 главица црног лука
- 2 ребра целер штапића
- 1 рендана шаргарепа
Потребно за бешамел:
- 50г путера
- 50г брашна
- мин. 0,5л млека
- 250-300г сира
Потребно за кору:
- 250-300г брашна
- 1-2 јаја
- мало воде
Припрема: Умесите коре за лазање тако што ћете у брашно да ставите 2 цела јаја и мало воде па месите и месите. Затим смесу пренесите на радну површину, додајте мало маслиновог уља па опет месите док не добијете глатку смесу. Тесто умотајте у кесу или прозирну фолију па ставите у фрижидер да се "одмори" док ви направите фил.
Црвени фил правите тако што на загрејано уље додате црни лук, а потом ситно сецкане штапиће целера и рендану шаргарепу. Када лук постане прозиран додајте месо и зачине па динстајте. Додајте и парадајз пелат па оставите да се све крчка.
Направите бешамел сос тако што ћете у дубљој шерпи да растопите маслац, а онда да му постепено додајете брашно и доливате млеко. Када потрошите и брашно и млеко додајте мало соли и опет мешајте док добијете одговарајућу густину.
Када су филови спремни, извадите тесто из фрижидера па онда га растањите и ставите на дно ватросталне чиније, а онда преко њега ставите црвени па бели фил па рендан сир па опет тесто и тако све док не потрошите материјал. Завршите са бешамел сосом и ренданим сиром. Пеците у рерни око 40 минута на 180 степени Целзијуса.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НОВЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ УКЉУЧИЛЕ СЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ: "Две на страни Путина, две жестоко против Руса"
СУМЊЕ у подршку САД Украјини у случају победе Доналда Трампа на председничким изборима мучиле су све оне којима је циљ да се Кијев обрани од руске агресије. Трамп је победио и тек треба видети у ком ће смеру кренути његова политика, али сва та дешавања засенила су други важан однос у том, ионако компликованом, односу.
22. 11. 2024. у 09:14
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти
БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.
22. 11. 2024. у 18:36
Коментари (0)