ОВАКО СЕ ПРАВЕ КЛАСИЧНЕ ИТАЛИЈАНСКЕ ЛАЗАЊЕ: Укус је сасвим различит и так сада схватамо колико су добре

Novosti online

16. 08. 2023. у 20:00

Класичне италијанске лазање подразумевају прављење домаћих кора и фил који је укусан као сан. Да ли сте икада спремали лазање по старом италијанском рецепту? Ето прилике и за то:

ОВАКО СЕ ПРАВЕ КЛАСИЧНЕ ИТАЛИЈАНСКЕ ЛАЗАЊЕ: Укус је сасвим различит и так сада схватамо колико су добре

Foto: Jutjub/Printskrin/Cooking A Dream

Потребно за црвени фил:

  • 350-400г млевеног меса (мало свињског, мало јунећег)
  • 400-500г парадајза (из конзерве пелат)
  • со, бибер, оригано,
  • 1 главица црног лука
  • 2 ребра целер штапића
  • 1 рендана шаргарепа

Потребно за бешамел:

  • 50г путера
  • 50г брашна
  • мин. 0,5л млека
  • 250-300г сира
 

Потребно за кору:

  • 250-300г брашна
  • 1-2 јаја
  • мало воде

Припрема: Умесите коре за лазање тако што ћете у брашно да ставите 2 цела јаја и мало воде па месите и месите. Затим смесу пренесите на радну површину, додајте мало маслиновог уља па опет месите док не добијете глатку смесу. Тесто умотајте у кесу или прозирну фолију па ставите у фрижидер да се "одмори" док ви направите фил.

Црвени фил правите тако што на загрејано уље додате црни лук, а потом ситно сецкане штапиће целера и рендану шаргарепу. Када лук постане прозиран додајте месо и зачине па динстајте. Додајте и парадајз пелат па оставите да се све крчка.

Направите бешамел сос тако што ћете у дубљој шерпи да растопите маслац, а онда да му постепено додајете брашно и доливате млеко. Када потрошите и брашно и млеко додајте мало соли и опет мешајте док добијете одговарајућу густину.

Када су филови спремни, извадите тесто из фрижидера па онда га растањите и ставите на дно ватросталне чиније, а онда преко њега ставите црвени па бели фил па рендан сир па опет тесто и тако све док не потрошите материјал. Завршите са бешамел сосом и ренданим сиром. Пеците у рерни око 40 минута на 180 степени Целзијуса.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

Cedevita podržava klinCE kreativCE: deca iz SOS Dečijeg sela Srbija osvojili su javnost umetničkim delima u sklopu kampanje Budi TU. Budi CE