КАКО СЕ ИСПРАВНО ПРАВИ ПОСНИ ПАСУЉ: По рецепту наших бака - јефтино и лако

Novosti online

22. 08. 2023. у 17:00

Изрека "прост као пасуљ" је настала због тога што се ово јело спрема најједноставније. Срби би рекли да је пасуљ мајка свих јела, али посан пасуљ је чиста основа свега. Због влакана и свих нутријената сматра се најздравијим јелом. У данима поста ово је јело које ће вас заситити и нахранити баш како треба.

КАКО СЕ ИСПРАВНО ПРАВИ ПОСНИ ПАСУЉ: По рецепту наших бака - јефтино и лако

Foto: Jutjub/Printskrin/

Потребно је:

  • 500 грама пасуља
  • 2 шаргарепе
  • 2 главице црног лука
  • 3 чена белог лука
  • 1 зелена паприка
  • 1 парадајз
  • со и бибер, слатка млевена паприка - зачинска,
  • ловоров лист
  • свеж першун
  • уље
  • љуте суве паприке

Припрема:

Пасуљ вече пред припрему потопите у хладну воду. Сутрадан га процедите и добро исперите под млазом текуће воде.

У већу шерпу ставите пар кашика уља, додајте сецкан лук и шаргарепу па динстајте док не омекша. Додајте ситно сецкану паприку и парадајз па динстајте још пар минута.

Додајте опран и оцеђен пасуљ, а онда све измешајте, додајте зачине и налијте воду до врха шерпе. Кувајте пасуљ око 2 сата на лаганој ватри. Пред сам крај кувања додајте ситно сецкан бели лук и першун. Када прокључа још једном склоните пасуљ са рингле и послужите.

Овако скуван пасуљ можете да разлијете у ватросталне чинијице и запечете у рерни са сувим паприкама, али можете послужити и уз љуте суве паприке.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

Да ли знате шта су приватни дани на послу и која компанија нуди овај бенефит?