БРЗИ РУЧАК са паприкама и сиром

онлине

09. 08. 2023. у 11:23

БРЗИ РУЧАК из рерне

БРЗИ РУЧАК са паприкама и сиром

Foto: Jutjub/Printskrin

Потребни састојци:

  •     6 средњих паприка
  •     500 г домаћег крављег сира
  •     2 врхом пуне кашике крем сира (или киселе павлаке)
  •     1/2 кашичица белог лука у праху (по жељи)
  •     2 јајета
  •     2-3 гранчице свеже мирођије или першуна
  •     по потреби димљена месната сланиница

Припрема

Паприке пресећи уздужно на пола и очистити их од дршки и семенки. Поређати их на одговарајући плех са нелепљивим дном (или поставите пек-папир на дно плеха у коме ћете пећи паприке).

Сир ставити у дубљу посуду и виљушком га измрвити. Додати крем сир и сјединити га са сиром. Убацити два јајета и виљушком добро промешати да се сви састојци сједине. На крају убацити бели лук у праху и ситно исецкану мирођију или першун. Промешати. Ја нисам солила, јер ми је сир био довољно слан, а ви урадите по вашем укусу.

Укључити рерну да се загреје на 200 степени. Кашиком напунити паприке сиром. Преко ставити по неколико парчића исечене сланинице и ставити паприке да се пеку 35-40 минута.

(Recepti.com)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ: Нестају им људи на Косову и Метохији, подаци су драстични - у лажној држави и сами признају: Општи очај живота!