ЛАЗАЊЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Укусна и здрава вечера
УКУСНЕ као класичне лазање са месом, а здравије!
УКОЛИКО желите да припремите здраву и лагану вечеру, а љубитељ сте лазања, предлажемо вам да уместо меса ставите спанаћ.
Укус ће вас одушевити.
ЛАЗАЊЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ - састојци:
Готове коре за лазању
мало маслиновог уља
100 грама наренданог пармезана или качкаваља
ЗА фил:
200 грама белог сира (фета или моцарела)
400 грама парадајз пелата
400 грама младог "беби" спанаћа
ЗА бешамел сос:
100 грама путера
100 грама брашна
1 литар хладног млека
5 кашика наренданог пармезана
4 јајета
со и бибер
ЛАЗАЊЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ - припрема:
Парадајз пелат пропржити на маслиновом уљу док течност не испари.
Спанаћ очистити, опрати и кратко прокувати у сланој води. Охладити га, па га ситно исецкати.
За бешамел сос размутити брашно у мало млека (као када се кува пудинг) и сипати у загрејано непроврело млеко, па мешајући кувати око 5 минута. Додати путер, со и мало бибера. Када се бешамел сос мало охлади, умешати умућена јаја, пармезан и спанаћ и издробљени бели сир.
На дну науљене ватросталне посуде слагати кору по кору. Преко њих сипати мало пелата а потом бешамел сос са спанаћем и сиром. Поновити поступак и завршити кором преко које треба ставити само пелат и пармезан или качкаваљ.
Ставити у претходно загрејану рерну, и пећи на 180 степени око 40 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗАХАРОВА БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛА АНАЛЕНИ БЕРБОК: Шта је са америчким војним базама у Немачкој?
ЗВАНИЧНА представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова одговорила је на изјаву немачке шефице дипломатије Аналене Бербок о руским базама у Сирији, подсетивши је на америчке војне базе у Немачкој.
03. 01. 2025. у 19:49
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ТИТОВ СИН: У пензију отишао као хрватски дипломата, живи ван очију јавности, а ћерка је његово највеће богатство (ФОТО)
АЛЕКСАНДАР Мишо Броз, син Јосипа Броза Тита, након завршетка своје успешне дипломатске каријере провео је последњих десет година углавном далеко од очију јавности.
02. 01. 2025. у 17:07
Коментари (0)