ОМИЉЕНО КУВАНО ЈЕЛО НА НОВИ НАЧИН: Гулаш од две врсте меса

Novosti online

21. 06. 2023. у 07:00

АКО сте љубитељ куваних јела, ово је прави рецепт за вас

ОМИЉЕНО КУВАНО ЈЕЛО НА НОВИ НАЧИН: Гулаш од две врсте меса

Foto: Profimedia

Суштина овог домаћег специјалитета је у комбинацији зачина и великом броју састојака. Што више поврћа, па и врста меса, гулаш ће бити укуснији.

Гулаш - састојци:

300 г свињског меса,

300 г пилеће џигерице,

300 г црног лука,

2 свеже паприке,

мало љуте туцане паприке,

мало слатке млевене паприке,

1 већа шаргарепа,

1 свеж парадајз (може и сок),

2 чена белог лука,

3-4 листа ловора,

уље,

суви зачин, со, бибер, першун.

По жељи уз прилог могу ићи макароне или пире кромпир.

Гулаш - припрема:

На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, додати сецкану шаргарепу и паприку па динстати око пола сата.

Додати најпре месо исечено на коцке и ловоров лист, долити мало воде и крчкати око 20 минута.

Потом убацити џигерицу и наставити са динстањем док месо не омекша.

Додати мало сувог зачина или само со, 1 кашичицу слатке млевене паприке и љуте туцане. Додати бибер, бели лук и још мало прокрчкати.

На крају додати сецкан першун и одмах искључити.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

КЛУБ ШОКИРАН СРПСКО-АЛБАНСКИМ ОДНОСИМА! Јавно признали: Не могу да верују шта се дешава у екипи!