НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром
ПАСТА је најбољи пријатељ сваке домаћице у току радне недеље, јер је брз и једноставан ручак фантастичног укуса
МАКАРОНЕ СА СИРОМ - састојци:
пола паковања тестенине (за двоје)
1/2 шоље грчког јогурта
2-3 кашике крем сира
по кашичица: нане, оригана, першуна (опционо)
маслиново уље, со, бибер
1 већи исецкан црни лук
1 исецкана љута паприка
1/4 шоље сецканих маслина (опционо)
МАКАРОНЕ СА СИРОМ - припрема:
1) Угрејте рерну на 180 степени.
2) Скувајте пасту према упутствима са паковања.
3) На тигању пропржите лук и паприку на маслиновом уљу, док не омекша. Додајте нану, оригано, першун, маслине и пропржите још 1-2 мин.
4) У чинији умешајте фету са јогуртом и крем сиром док не постане кремасто. Додајте мало бибера.
5) Кад тестенина прокува, оцедите је и вратите у лонац, па додајте кувано поврће и остатак маслиновог уља. Додајте сос од сира и добро промешајте. По врху можете посути малу количину сувог сира као што је пармезан.
6) Сипајте у тепсију и пеците у рерни око 20 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕДЛОГ за здраву и укусну ужину : Спремите домаћу паштету од шампињона и лука
08. 06. 2023. у 17:38
МЕДЕНА КРИЛЦА ИЗ РЕРНЕ: Прсте да полижете - пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!
24. 05. 2023. у 19:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)