ПЕЧУРКЕ ПУЊЕНЕ ОРАСИМА И КРЕМ СИРОМ: Брзо и лако до оброка нешто другачијег укуса (ВИДЕО)
БРЗО и лако спремите укусан оброк
Када вам је потребно брзинско, а укусно јело, онда су пуњене печурке право решење. Њих можете да пуните разним надевима, а наш предлог је овај са крем сиром, пармезаном и орасима. Пуњене печурке су баш једноставне, а састојци углавном нису скупи. Могу да се једу за доручак, ручак, вечеру или као славско предјело. Уживајте!
ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ - састојци:
20 печурака
2 кашике путера
2 чена белог лука
1/2 црног лука
1/2 кашичице соли
1/4 кашичице бибера
110 г крем сира
1/3 шоље пармезана
1/3 шоље сецканих ораха
1/4 шоље ситно сецканог свежег першуна
ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ - припрема:
Једну кашику пармезана и једну кашику ораха оставите са стране. Печурке очистите и уклоните петељке. Петељке ситно исецкајте, па испржитеу тигању у којем сте истопили путер. Затим додајте млевени бели лук, посолите и побиберите, па оставите још пар минута. Склоните са шпорета. У другој посуди помешајте крем сир, пармезан, сецкани першун и орахе. Добро сједините, па напуните печурке и ређајте у науљену тепсију. Поспите сецканим орасима и пармезаном, па пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута. Готове печурке украсите першуном.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕДЕНА КРИЛЦА ИЗ РЕРНЕ: Прсте да полижете - пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!
24. 05. 2023. у 19:00
ЗА НАЈУКУСНИЈУ ПИЛЕТИНУ: Направите маринаду од 3 једноставна састојка
14. 05. 2023. у 20:00
ВУЧИЋ ПРВИ ПУТ ЈАВНО ОТКРИО: Ево какав ће мир бити између Русије и Украјине!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се из Њујорка и говорио о миру између Украјине и Русије.
26. 09. 2024. у 20:56
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока
НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.
25. 09. 2024. у 22:01
СТАЊЕ И ДАЉЕ НЕСТАБИЛНО: Ево ко ће заменити Сашу Поповића у Звездама Гранда
Жири остаје у истом саставу, али ће сада бити пред већим изазовом...
26. 09. 2024. у 19:20
Коментари (0)