ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Сви кораци до укусне рибље чорбе и пасуља (ФОТО/ВИДЕО)
ДАНАС спремамо рибљу чорбу и пасуљ
Рибља чорба - Састојци:
1 већа шаргарепа
1 већа главица лука
1 црвена свежа паприка
месо од скуване главе шарана
1 ољуштен свеж парадајз или из флаше
400 гр сома смрзнутог
1 кашичица црвене млевене паприке
мало белог вина
мало бибера
соли, першунов лист
уље, ловоров лист
Рибља чорба - Припрема:
Шаргарепу изрендати, а лук што ситније исећи као и корен целера. Сипати мало уља, па динстати. Додати сецкану паприку, па укупно динстати око 20 мин.
Додати рибу, црвену паприку малу шољицу белог вина и динстати мало, а затим додати воду да огрезне. Пред крај додати ољуштен парадајз и кувати још пар минута. Водити рачуна да се риба не раскува. Посолити, побиберити и додати сецкан першун. Ко воли може додати два чена белог лука.
Посни пасуљ - Састојци:
400-500 г пасуља крупног
1 већа главица црног лука
1 кашика маслиновог уља
ловоров лист
бибер у зрну и млевен
30 мл уља
3 чена белог лука
1 равна кашика брашна
1 кашичица мл. црвене паприке
со
Посни пасуљ - Припрема:
400-500 г пасуља тетовца добро опрати, налити мало воде, па га кувати пет минута и оцедити воду и испрати. Налити воду, додати на кругове исечену једну већу шаргарепу и већу главицу лука ситно исецкану.
Убацити већу кашики маслиновог уља, мало зрна бибера и пар листова ловоровог листа. Кувати око сат времена.
У тигањ исецкати три чена белог лука и кашику брашна, додати 30 мл уља и пржити да лук добије крем боју. Додати једну кашичицу паприке мл. црвене и сипати у пасуљ. Посолити, побиберити и повадити ловоров лист. По жељи може першунов лист.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХАМБУРГЕР ЗА ВЕЧЕРУ? Може! Посебно када је преукусан и - здрав! (РЕЦЕПТ)
03. 04. 2023. у 18:00
СПЕЦИЈАЛИТЕТ ДАНА: Тестенина са млевеним месом и ручак је спреман за 10 минута (ФОТО)
30. 03. 2023. у 09:00
ЗДРАВ И УКУСАН ручак за целу породицу: Данас припремамо пилетину са поврћем
23. 03. 2023. у 17:23
ОВО ЋЕТЕ ВОЛЕТИ: Шуфнудле са жалфијом на бутеру - прсте да полижете! (ФОТО)
04. 03. 2023. у 18:00
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)