НИКАДА! Немојте користити маслиново уље за печење кромпира - ево и зашто

Новости онлине

14. 02. 2023. у 13:00

ОД ЗАЧИНА користите само со и бибер.

НИКАДА! Немојте користити маслиново уље за печење кромпира - ево и зашто

Foto: Shutterstock

Познати шеф Рејмонд Бланк открио је трикове за печење кромпира – како их изрезати, колико дуго пећи, коју масноћу користити... 

Овај поносни власник две Мишленове звездице истакнуо је да би кромпире требало након гуљења изрезати на четвртине дебеле отприлике четири центиметра. Тако ће се постићи хрскава корица и мекана унутрашњост.

Следећи корак јесте одабир масноће. Рејмонд тврди да би за припрему кромпира најбоље било употребити гушчју маст јер има интензиван укус.

- Ако сте вегани, онда бирајте сунцокретово уље. Најгоре које можете одабрати јесте маслиново – даће кромпирима горки укус - каже Рејмонд и саветује да прво кувате кромпире пет минута, а затим их намастите и ставите у пећницу на 200°C, 30 до 40 минута.

Од зачина, каже, користите само со и бибер.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!