ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)

Novosti online

10. 02. 2023. у 09:00

ПИРИНАЧ је "досадно" јело само оним људима који никада не експериментишу. Пробајте да у кухињу унесете тајландски укус!

ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)

Фото: А.М.

Тајландска кухиња је прилично љута, али овај рецепт за ананас са пиринчем и белим месом је прилагођен нашем укусу. Састојци се могу променити, па ко не воли грашак може да га замени кукурузом.

Састојци за ананас са пиринчем

  • 1 ананас
  • мали црни лук
  • пола белог меса
  • шољица пиринча
  • кашика сувог грожђа
  • шољица грашка
  • шака индијског ораха (или кикирикија)

Припрема:

Један ананас је довољан за две особе. Ананас се пресече на пола и издуби. Средњи део се баци, јер је дрвенаст, а остало "месо" ананаса се исече на коцкице. Суво грожђе се полије са мало воде (или рума) да омекша. Пиринач се скува и за то време се припреми остатак надева.

Бело месо се исече на коцкице и пропржи док не порумени, па извади из тигања. Најбоље је пржити у воку или дубљем тигању. Убаци се ситно исецкан црни лук са грашком и индијски орах. Дода се исецкан ананас и пропржи, а чим добије боју - готов је. Умеша се и суво грожђе, па испржена пилетина. Све се добро посоли и побибери према укусу.

Када се пиринач скува и оцеди убаци се у тигањ и добро помеша са надевом. Ананас се затим напуни кашиком и ручак је готов!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

Коментари (1)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!