Направите укусну и луксузну ГОЗБУ од палачинки (ФОТО)

Новости онлине

05. 02. 2023. у 18:00

ПАЛАЧИНКЕ са лососом, влашцем или буђавим сиром права су посластица широм света, а праве се изузетно једноставно и брзо.

Направите укусну и луксузну ГОЗБУ од палачинки (ФОТО)

Фото: А. М.

Сви знају да праве палачинке, али уз мало маште и добре састојке ово наизглед обично јело може да се претвори у веома укусан деликатес.

Врећице са лососом

Палачинке са лососом су специјалитет у Русији.

Палачинке се испеку, а онда оставе да омекну. На средину сваке палачинке се стави кашикица крем сира и неколико комадића димљеног лососа. Палачинке се пажљиво сакупе у пакетић и врх се нежно веже гранчицом влашца или сламком сламе. Врећице могу да се пуне и са руском салатом или паштетом.

Фото: А. М.

 

Пакетићи са сиром

У средину испечених палачинки се стави комадић качкаваља који може да буде трапист, едамер, али и рокфор или неки други буџави сир.

Уколико сир није слан може да се дода кашикица мајонеза, да би боље држала салату. Дода се неколико листића беби-спанаћа, руколе или исечене зелене салате. Палачинке се прво преклопе са стране, па друге и пажљиво упакују.

Фото: А. М.

Врећице и пакетићи могу да се праве само са класичним, танким палачинкама. Америчке су дебеле и када се савију пукну.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ШТА СЕ ОВО ДОГОДИЛО: Незапамћени хаос у свлачионици Денвера након победе над Лејкерсима