ЈЕЛО ЗА ДОМАЋИЦЕ-ПОЧЕТНИЦЕ: Не знате шта за ручак - идите на проверено и лако (РЕЦЕПТ)
ПИЛАВ је старо, једноставно и укусно јело. Ако нисте одавно јели - сада је тренутак.
Не знате шта бисте за ручак? Можда је пилав одлично решење, јер се спрема за највише пола сата и пече се у рерни.
Састојци за пилав:
* шоља пиринча по особи
* велико бело месо
* 1 црни лук
* 1 коцка супе
* со, бибер, суви зачин
Пилав - припрема:
Бело месо или батаци се очисте, исеку на филее и кратко пропрже у тигању са мало уља. Очисти се црни лук и исецка на коцкице. У исти тигањ се испржи и црни лук, а затим се дода и пиринач. Када се кратко пропржи пиринач са црним луком се сипа у плех у којем ће се пилав пећи. Дода се и кратко испржена пилетина.
Коцка супе се разблажи у шољи топле воде па се залије пилав.
Онда се све полије са коцком супе која се претходно разблажи у шољи топле воде. Плех се убаци у загрејану рерну.
Пилав се пече око 20 минута, односно док не испари вода. Треба водити рачуна да не загори, односно да се пиринач не пресуши у рерни.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)