ЈЕЛО ЗА ДОМАЋИЦЕ-ПОЧЕТНИЦЕ: Не знате шта за ручак - идите на проверено и лако (РЕЦЕПТ)

Новости онлине

03. 02. 2023. у 12:00

ПИЛАВ је старо, једноставно и укусно јело. Ако нисте одавно јели - сада је тренутак.

ЈЕЛО ЗА ДОМАЋИЦЕ-ПОЧЕТНИЦЕ: Не знате шта за ручак - идите на проверено и лако (РЕЦЕПТ)

Фото: А. М.

Не знате шта бисте за ручак? Можда је пилав одлично решење, јер се спрема за највише пола сата и пече се у рерни.

Састојци за пилав:

* шоља пиринча по особи
* велико бело месо
* 1 црни лук
* 1 коцка супе
* со, бибер, суви зачин

Фото: А. М.

 

Пилав - припрема:

Бело месо или батаци се очисте, исеку на филее и кратко пропрже у тигању са мало уља. Очисти се црни лук и исецка на коцкице. У исти тигањ се испржи и црни лук, а затим се дода и пиринач. Када се кратко пропржи пиринач са црним луком се сипа у плех у којем ће се пилав пећи. Дода се и кратко испржена пилетина.

Коцка супе се разблажи у шољи топле воде па се залије пилав.

Фото: А. М.

 

Онда се све полије са коцком супе која се претходно разблажи у шољи топле воде. Плех се убаци у загрејану рерну.

Пилав се пече око 20 минута, односно док не испари вода. Треба водити рачуна да не загори, односно да се пиринач не пресуши у рерни.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ЗА НАШУ ЗЕМЉУ УВЕК ИМАМ МОТИВАЦИЈУ: Алекса Аврамовић блиста после пласмана на Евробаскет