СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
Ставите брашно са мало соли у посуду, додајте телеће месо исечено на коцкице, па све лепо промешајте.
Потом у шерпи са угрејаним уљем пржите месо док не добије браон боју. У другој посуди такође загрејте уље и 5-10 минута пржите целер, лук, шаргарепу и печурке исечене на кришке, а кромпир исецкан на коцкице.
Затим додајте парадајз пире и све промешајте, сипајте пиво, а након тога и бујон од поврћа растворен у две шоље топле воде. Оставите да проври, па додајте месо и зачините зачинима.
Поклопите шерпу и оставите да се крчка сат. Потом скините поклопац, па отворено оставите да се крчка још пола сата или док месо не омекша. Поспите насецканим першуном и служите.
Потребно је:
- 700 г телећег меса
- 800 г кромпира
- 250 г печурака
- 3 шаргарепе
- главица црног лука
- 4 стабљике целера
- 2 кашике брашна
- шарени бибер
- со
- чубар
- першун
- бујон од поврћа
- коријандер
- шоља пива
- 2 кашике парадајз пиреа
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХЛАДНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Хрскав слаткиш са преливом од чоколаде (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:53
КИНЕСКИ РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ НА ПАРИ: Брзе и укусне погачице (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:19
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:21 >> 07:28
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Крах Обаминог брака и афера с Џенифер Анистон - Мишел се више не појављује с њим (ФОТО)
У АМЕРИЧКИМ медијима се све више шушка о наводној љубавној афери бившег америчког председника Барака Обаме и холивудске глумице Џенифер Анистон.
25. 01. 2025. у 20:22
Коментари (6)