ХРСКАВИ БРУСКЕТИ ГОТОВИ ЗА 10 МИНУТА: Искористите стари хлеб на најбољи начин
Ако трагате за рецептом који ће вам помоћи да за кратко време имате одличан оброк на трпези, онда пробајте са брускетима.
Састојци:
- стари хлеб исечен на кришке
- 3-4 парадајза
- 1 млади лук
- фета-сир
- со
- маслиново уље
- оригано
- мало бибера
- мало сирћета
Припрема:
Оперите парадајз, па га исеците на коцкице и убаците у чинију.
Очистите и оперите млади лук и исеците га на колутиће, па њега убаците у чинију са парадајзом. Додајте мешавини сир и промешајте. Посолите, додајте мало бибера, а затим прелијте са уљем и мало сирћета. Све то лепо промешајте. Стари хлеб исеците на кришке и поређајте на плех обложен папиром за печење. Танким млазом пређите уљем преко парчића хлеба, па поспите оригано преко. Убаците само хлеб да се пече на 180 степени 10-ак минута. Извадите га и преко сваког додајте по кашику мешавине.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ ТОПЛИ ДОРУЧАК: Направите најбољи качамак
27. 11. 2024. у 07:00
ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ГОЗЛЕМЕ: Ово је други назив за преукусне турске палачинке
22. 11. 2024. у 11:49
МУКЕ ЗА ПУТИНА ЗБОГ СУ-57: "Боље би му било да се не петља са Западом изван Украјине"
НАКОН готово три године рата у Украјини, ескалација иностраних санкција наметнутих руској индустрији коначно има приметан утицај на напоре Москве за модернизацију, пише британски Телеграф.
28. 11. 2024. у 08:08
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
ЖИВЕЛА ЧАК 122 ГОДИНЕ: Шта је најстарија жена конзумирала сваки дан
ИСХРАНА може утицати на сваки аспект наших живота, па тако и на дуговечност
27. 11. 2024. у 20:07
Коментари (0)