ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ СЛАВСКОМ ТРПЕЗОМ: Корпице са пилетином, идеално послужење за Аранђеловдан
СЛАВСКЕ корпице филују се димљеном пилетином, кромпиром, јајетом и сиром, врло су згодне као предјело и залогајчићи на прославама.
Састојци:
За корпице:
- 170 г брашна
- 50 г меког путера
- 40 мл млека
- 1 мало јаје
- 1 кашичица шећера
- 1/3 кашичице соли
За фил:
- 200 г димљене пилетине
- 2 кувана кромпира
- 2 кувана јајета
- 90 г сира
- шака мирођије
- мајонез
- бибер по укусу
Припрема:
За корпице помешајте млеко, со и шећер у чинији. Додајте јаје и поново промешајте. Додајте отприлике трећину свог брашна и промешајте. Додајте меки путер и умешајте у тесто. Затим додајте преостало брашно и умесите мекано, нелепљиво тесто.
Разваљајте тесто у слој дебљине 1-2 мм. Користите секач да исечете кругове према пречнику калупа. Напуните калупе тестом, чврсто га притискајте прстом и равномерно га распоредите. Пре печења, избоцкајте дно корпица виљушком. Пеците у загрејаној рерни на 220 С око 10-15 минута. Готове корпице извадите из калупа и охладите.
У међувремену припремите фил. Ситно исецкајте јаја, кромпир и пилећи филе. Сир нарендајте на ситно ренде. Мирођију такође ситно исецкајте. У чинији помешајте састојке за пуњење, додајте млевену паприку и зачините мајонезом. Напуните корпице припремљеним филом. По жељи украсите зачинским биљем.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛАТ СА КАЧКАВАЉЕМ И ЈАЈИМА: Идеалан као предјело за славску трпезу
14. 11. 2024. у 18:30
СЛАНА ТОРТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Идеална за славу, а готова очас посла
13. 11. 2024. у 17:06
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета
БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.
19. 12. 2024. у 09:50
УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став
ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.
18. 12. 2024. у 17:25
ТРАМП ИМА НОВУ ФРИЗУРУ: Мреже се усијале од коментара (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп због једног снимка постао је тема бројних расправа. На X-у (бившри Твитер) се, наиме, појавио снимак која га приказује са новом фризуром.
19. 12. 2024. у 08:37 >> 19:03
Коментари (0)