СЛАНА ТОРТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Идеална за славу, а готова очас посла
Рапсодија укуса која се лако прави, а држаће вас дуго ситим.
Састојци:
- 5-6 црвене печене паприке
- 2 јаја
- презле и брашно по потреби
- 250 г крављег сира
- 1 кисела павлака
- 100 г мајонеза
- 4-5 киселих краставаца
- 2 кувана јаја
- 200 г шунке
Припрема:
Расеците печене паприке на пола. Посолите па уваљајте у брашно, умућена јаја и презле те их испохујте. Паприке оставите на папирном убрусу да упије вишак масноће. Исецкајте ситно шунку, киселе краставчиће и кувана јаја те их сједините са павлаком, мајонезом и изгњеченим сиром. Ређајте паприке у пластичну посуду док не покрију дно па их затим премажите филом. Поновите поступак 2-3 пута док има материјала. Торту охладите у фрижидеру затим је преврните из посуде. Украсите по жељи.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БЕЗ ЊЕГА СЛАВА НЕ МОЖЕ ДА ПРОЂЕ: Ово је најбољи рецепт за жито са орасима
08. 11. 2024. у 09:30
ЦВЕКЛА САЛАТА СА ОРАСИМА: Здрава и невероватно укусна комбинација
01. 11. 2024. у 14:25
РАТ У УКРАЈИНИ: Затвара се котао код Курахова, руске трупе су већ у центру града; Руси напредују на свим фронтовима (ВИДЕО)
РАТ у Украјини - 1001. дан.
20. 11. 2024. у 07:11 >> 02:19
"СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ!" Немачка упозорила грађане, издат документ на 1.000 страна
ГРАЂАНИ Немачке упозорени су да се припреме за могући трећи светски рат са Русијом, након што је руски председник Владимир Путин још једном запретио нуклеарним нападом.
20. 11. 2024. у 11:55
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)