СОС ОД ПУТЕРА И БЕЛОГ ВИНА: Француски умак који ће улепшати свако јело, а прави се за 15 минута

Новости онлине

19. 10. 2024. у 07:00

Француски сос од путера је идеалан ако је на менију риба или месо. Прави се од 5 састојака и није потребно више од пола сата.

СОС ОД ПУТЕРА И БЕЛОГ ВИНА: Француски умак који ће улепшати свако јело, а прави се за 15 минута

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1/2 шоље белог вина
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 2 кашичице црног лука
  • 2 кашике павлаке за кување 
  • 120 г несланог путера 

Припрема:
У тигањ сипајте бело вино, лимунв сок, ситно сецкан црни лук и павлаку за кување. Кувајте на средњој температури док не крене да ври, па је смањите и кувајте док течност мало не испари. Постепено додајте секцан путер и мешајте док се не истопи. Кувајте док се сос не згусне, уз повремено мешање. Мало побиберите и на крају умак поспите сецканим влашцем, ако желите. 

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОСИГУРАЈМО ВАШ УСПЕХ ЗАЈЕДНО!