СОК ОД БОРОВНИЦЕ: За њега кажу да је здравље у течном стању
Боровнице су бобичасто воће које је,богато нутријентима, одлично је за крвни притисак , болести срца, меморију и опоравак мишића
. Богате су влакнима, као и витамином Ц, К и манганом. Имају највећа антиоксидативна својства од свег воћа и поврћа, а флавоноиди су антиоксиданси с највећим утицајем код бобичастог воћа. И зато у дневну рутину обавезно убаците сок од овог воћа.
Ево и како да га направите:
Састојци:
- 1 кг боровница
- 500 г шећера
- 1 л воде
- 1 кесица лимонтуса
Припрема:
Боровнице оперите и осушите, па уситните штапним миксером или гњечилицом за кромпир. Немојте да претерате јер не треба да добијете кашу. Затим додајте шећер и лимунтус, па добро промешајте. Покријте крпом и оставите да одстоји неких 24 сата. За то време неколико пута промешајте како би се шећер отопио. Кувајте на нижој темепратури и када крене да кључа оставите још 15 минута. Склоните са шпорета и оставите да се охлади. Сок који се мало охладио процедите кроз газу, па добијени сируп сипајте у стерилисане флаше. Добро затворите, а ако желите да будете сигурни да се неће покварити, пастеризујте. Оставите да се охлади на собној температури, а затим га преместите у фрижидер.
(espreso)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАШАСТИ СОК ОД ЛУБЕНИЦЕ И ЈАБУКЕ: Рецепт за освежавајући напитак, одличан за тело
15. 08. 2024. у 18:38
ОВАКО СЕ ПРАВИ СОК ОД СМОКВИНОГ ЛИСТА: Рецепт који морате испробати
12. 08. 2024. у 15:00
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
26. 07. 2024. у 09:00
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)