ДОМАЋИ СОК ОД ЦВЕКЛЕ: Савршен напитак за детокс који ће препородити ваш организам
Направите домаћи сок од цвекле који је одличан за крвну слику и целокупно здравље. Најчешће се цвекла конзумира и у облику сока, који није посебно популаран међу децом, а ако га припремите овако, попиће све до последње капи.
Састојци:
- 1 цвекла средње величине
- 1 већа јабука
- 2 шаргарепе
- 1 лимун
- мало ђумбира
- 1 кашичица меда
Припрема:
Очистите цвеклу, оперите је и исецкајте ситно. Очистите јабуку, шаргарепу и ђумбир, па и њих такође насецкајте. Лимун добро оперите, па га исеците на кришке са све кором. Све ставите у блендер, па добро самељите. Ако немате блендер, послужиће и штапни миксер. Добићете ретку кашу, коју потом треба да прелијете с водом у зависности од тога коју густину желите да постигнете. Додајте воду постепено до жељене густине. Оставите да одстоји поклопљено преко ноћи. Сутрадан смесу процедите кроз газу, како бисте добили чист сок. Затим засладите сок медом и мешајте све док се он не отопи. Сипајте га у чисту стаклену флашу и чувајте у фрижидеру.
(Stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВАКО СЕ ПРАВИ СОК ОД СМОКВИНОГ ЛИСТА: Рецепт који морате испробати
12. 08. 2024. у 15:00
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
26. 07. 2024. у 09:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)