СТРОМБОЛИ - ИТАЛИЈАНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Ролована пица укуснија од обичне

Новости онлине

07. 10. 2024. у 19:00

Када класична пица досади, ово је одлична замена.

СТРОМБОЛИ - ИТАЛИЈАНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Ролована пица укуснија од обичне

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • 320 мл топле воде
  • 7 г сувог квасца
  • 1 кашика шећера
  • 2 кашике маслиновог уља
  • ¾ кашичице соли
  • 450 г глатког брашна

За пуњење:

  • 50 г растопљеног путера
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашчице свеже насецканог першуна
  • 250 г шунке по избору
  • 250 г саламе по избору
  • 250 г сира
  • 250 г нарендане моцареле
  • 1 јаје
  • 1 кашика воде
  • Пасиран парадајз, маслине

Припрема:

У већој посуди помешајте топлу воду с квасцем и шећером. Оставите 5 минута како би се квасац активирао. Додајте маслиново уље, со и брашно. Рукама умесите тесто. Пребаците на побрашњену подлогу и месите рукама 5 минута. Тесто треба да буде мекано и еластично. Пребаците га у науљену посуду, пар пута га окрените како би се науљило са свих страна, прекријте пластичном фолијом и оставите на топлом 60 до 90 минута да нарасте. Поделите на два дела и разваљајте оклагијом 2 правоугаоника 24 x 40 цм. Саламу, шунку и сир равномерно поделите за два ролата. Помешајте растопљени путер с исецканим белим луком и премажите тесто. Поспите насецканим першуном. Сложите шунку у два реда по средини теста, остављајући око 5 цм размака између шунке и ивица теста. На шунку сложите саламу и сир, те понављајте поступак док не потрошите намирнице. Јаја умутите с водом, па премажите ивице теста. Уролајте га по дужини, а ивице добро стисните прстима и подвијте. Штрудле пребаците на плех обложен пек папиром и премажите јајетом. Ножем направите 3 до 4 дијагонална реза одозго. Премажите их путером и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)