КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Нема зимнице без њих, а ово је савршен и брз рецепт
Укус који ће се тражити целе зиме. Њихова припрема није тешка, а посебан је рецепт за њих без конзерванса.
Састојци:
- 3 кг киселих краставаца
- 3 л воде
- 700 мл сирћета
- 4 кашике соли
- 3 кашике шећера
- мало сланутка (слачице)
Припрема:
У већој шерпи треба да помешате воду, сирће, со и шећер и да пустите да проври. Јако је важно да колико килограма корнишона узмете, толико мора бити и воде. Када то проври, оставите да се охлади.
Краставце лепо оперите, осушите (можете да их пребришете) и почните да их ређате у стерилисане тегле, трудећи се да не буде много простора међу њима.
Охлађену течност сипајте преко краставаца и додајте мало сланутка, можете и у течност или директно у теглу и добро затворите. Течност треба да буде скроз преко краставаца, ниједан не сме да буде "сув".
Тегле умотајте у фротир, пешкир или ћебе и оставите да се природно охлади. После тога их можете користити, а по отварању их држите у фрижидеру. Држите их на хладном и тамном месту.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)