ДОМАЋИ ШВЕПС: Ово освежавајуће пиће је још укусније када га сами направите

Новости онлине

19. 09. 2024. у 15:22

Диван, освежавајући, сок који ће вам се допасти.

ДОМАЋИ ШВЕПС: Ово освежавајуће пиће је још укусније када га сами направите

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 литра воде
  • 400 грама шећера
  • 1/2 пакетића квасца
  • 2 лимонтуса
  • 2 добро опрана нарендана лимуна са кором

 Припрема:

У 4 литра воде размутити 400 грама шећера, 1/2 пакетића квасца, 2 лимонтуса и 2 добро опрана нарендана лимуна са кором (препоручујемо да се лимун замрзне како би се лакше рендао).

Све то ставити на ринглу да се кува 2 сата на најслабијој ватри. Након тога, склонити са рингле и процедити кроз газу. Охладити и ставити у фрижидер 24 сата да би сок добио потребну количину угљене киселине. Сок може да стоји неколико дана у фрижидеру. По укусу и изгледу је као битер лемон, благо газиран.

Савет: водити рачуна о томе да се не стави превише квасца, како се не би покварио укус, као и о томе да ферментација на рингли не траје дуже од 2 сата, јер ће, у супротном, сок добити жућкасту боју. 

(krstarica)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

Да ли сте знали да топлота најбрже лечи повреду? Откривамо зашто је ТЕЦАР терапија најефикаснија