РЕЦЕПТ ЗА ДУБАИ ЧОКОЛАДУ: Посластица која је укусом освојила цео свет

Новости онлине

13. 09. 2024. у 09:00

Уколико је нисте јели до сада, Дубаи чоколаду морате пробати, сви који су је дегустирали, одушевили су се укусом! Дубаи чоколада преко ноћи постала је планетарно популарна, а укусом је освојила дословно цео свет!

РЕЦЕПТ ЗА ДУБАИ ЧОКОЛАДУ: Посластица која је укусом освојила цео свет

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 400 г чоколаде по избору (може бити тамна или млечна)
  • 30 г маслаца
  • 150 г кадаифа
  • 200 г крема од пистаћа

Припрема:

За почетак отопите чоколаду и распоредите је по калупу у којем ћете правити чоколаду (то може бити силиконски калуп, а ако га немате, послужиће и, на пример, онај за хлеб) који сте претходно обложили папиром за печење. 

Премажите калуп чоколадом, а никако немојте заборавити премазати и ивице.

Потом уситните кадаиф, отопите маслац и додајте му исецкан кадаиф, па га пеците док лагано не порумени и не постане хрскав. 

У другој посуди лагано загрејте крем од пистаћа и помешајте с кадаифом. Добијену смесу сипајте у калуп, преко чоколаде. Након тога, одозго прелијте са остатком растопљене чоколаде.

Оставите у фрижидеру да се добро стегне и спремна је за дегустацију.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТОТАЛНО НЕВЕРОВАТНО: Откривена евиденција! Ево како је Никола Јокић тренирао као клинац