ВЕГАНСКЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ЦВЕКЛЕ: Испробајте укус који ће вас задивити
Изаберите своју омиљену салату и сос као прилог и ове пљескавице ће постати ваше омиљено јело.
Састојци:
- 180 грама сувих леблебија
- 150 г цвекле
- 1 љубичасти лук
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица димљене црвене паприке
- 1 кашичица соли
- 2 кашике маслиновог уља
- лимун (сок)
- 1 кашика брашна за ваљање пљескавица
- маслиново уље за пржење
Припрема:
Потопите леблебије дан раније или бар неколико сати пре припреме. Натопљене леблебије оцедите, оперите и ставите у блендер или сецкалицу и самељите у кашу. Цвеклу ољуштите, исеците на коцкице и исецкајте у сецкалици. Црни лук ситно исецкати, бели лук нарендати. Помешајте млевене леблебије, цвеклу, лук и бели лук. Додајте све остале зачине, маслиново уље и лимунов сок и рукама умесите компактну смесу.
Покријте све прозирном фолијом и оставите у фрижидеру сат времена или дуже да се мало стегне. Охлађену и стиснуту смесу поделити на шест једнаких делова, па навлаженим рукама сваку обликовати у пљескавицу. Сваку пљескавицу уваљајте у брашно и у дубљем тигању загрејте маслиново уље, не треба да буде пуно, само 2 до 3 кашике. Пржите пљескавице неколико минута са сваке стране. Послужите пљескавице уз прилоге и сосове по жељи. Можете их користити и за веганске хамбургере.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)