ВЕГАНСКЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ЦВЕКЛЕ: Испробајте укус који ће вас задивити
Изаберите своју омиљену салату и сос као прилог и ове пљескавице ће постати ваше омиљено јело.
Састојци:
- 180 грама сувих леблебија
- 150 г цвекле
- 1 љубичасти лук
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица димљене црвене паприке
- 1 кашичица соли
- 2 кашике маслиновог уља
- лимун (сок)
- 1 кашика брашна за ваљање пљескавица
- маслиново уље за пржење
Припрема:
Потопите леблебије дан раније или бар неколико сати пре припреме. Натопљене леблебије оцедите, оперите и ставите у блендер или сецкалицу и самељите у кашу. Цвеклу ољуштите, исеците на коцкице и исецкајте у сецкалици. Црни лук ситно исецкати, бели лук нарендати. Помешајте млевене леблебије, цвеклу, лук и бели лук. Додајте све остале зачине, маслиново уље и лимунов сок и рукама умесите компактну смесу.
Покријте све прозирном фолијом и оставите у фрижидеру сат времена или дуже да се мало стегне. Охлађену и стиснуту смесу поделити на шест једнаких делова, па навлаженим рукама сваку обликовати у пљескавицу. Сваку пљескавицу уваљајте у брашно и у дубљем тигању загрејте маслиново уље, не треба да буде пуно, само 2 до 3 кашике. Пржите пљескавице неколико минута са сваке стране. Послужите пљескавице уз прилоге и сосове по жељи. Можете их користити и за веганске хамбургере.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)