ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ КУПУСОМ БЕЗ КОНЗЕРВАНСА И СИРЋЕТА: Од сада ћете их правити сваке године

Новости онлине

04. 09. 2024. у 14:32

Старински рецепт за паприке пуњене купусом без хемије свака домаћица би требала да запише, јер кад их једном пробају, стално ће их правити.

ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ КУПУСОМ БЕЗ КОНЗЕРВАНСА И СИРЋЕТА: Од сада ћете их правити сваке године

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3-4 кг купуса,
  • 5-6 кг паприка,
  • 5 л воде,
  • 150 г соли

Припрема:

Скинути први слој лиски са купуса, обрезати корење и опрати га, па изрендати у већу тепсију. Паприке очистити од петељки и семенки, опрати их па их поређати на тањир обложен памучном крпом да се лепо осуше. Купус пребацити у ванглу, па постепено солити са две супене кашике соли и рукама мешати да со дође свуда. Оставити да стоји око сат времена.

Суве паприке изнутра помало посолити, поређати у тепсију и ставити да и оне стоје око сат времена.

У 5 л воде растворити 150 г соли и мешати док се со потпуно не истопи. Паприке до врха пунити купусом и ређати у пластичну посуду. Ако вам је остало мало купуса, поређајте га преко и између паприка. Затим прелити сланом водом, коју сте претходно промешали.

Одозго поклопити тањиром, притиснути и оставити да стоји 15 дана. Након тога зимница је спремна за конзумирање.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОСИГУРАЈМО ВАШ УСПЕХ ЗАЈЕДНО!