ТУРШИЈА ОД ТИКВИЦА: Ко је једном проба, оставља је сваке године
У јеку је сезона тиквица од којих могу да се направе најразличитији специјалитети, али мало ко од овог поврћа прави туршију. Свако ко ју је пробао, сагласан је да има феноменалан укус, а нискокалорична је намирница и обилује нутријентима.
Састојци:
- 2 кг тиквица
- 2 црна лука
- 50 г соли
- 700 мл сирћета за кисељење
- 40 г шећера
- 2 кашичице семена слачице
- 1 кашичица куркуме
Припрема:
Тиквице оперите, осушите и исеците на танке колутиће, које по потреби можете преполовити. Урадите исто са луком. У пластичној посуди помешајте тиквице и лук, посолите и све прелијте хладном водом. Оставите да одстоји око 2 сата, па оцедите и исперите тиквице и лук.
У великом лонцу скувајте сирће, шећер и куркуму. Прелијте смесу преко тиквица и лука и оставите да све поново одстоји 2 сата.
Затим смесу сипајте у већи лонац и ставите на ватру. Када садржај проври, смањите температуру и оставите да се крчка још око 5 минута.
Припремљену смесу (поврће и течност) пребацити у тегле за кисељење. Немојте их пунити до врха, оставите прст простора, а затим затворите тегле.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)